Effecten

Effecten

De effecten van thuisbegeleiding zijn groots. Niet alleen zorgt thuisbegeleiding ervoor dat er minder gebruikgemaakt wordt van specialistische hulp of behandeling, mensen wonen langer zelfstandig, zijn tevreden over de hulpverlening en zijn gelukkig.

We kunnen de effecten van thuisbegeleiding als volgt omschrijven:

De structuur is terug in het leven
Huis, administratie en financiën zijn op orde. Het dagelijks leven is hersteld of gestabiliseerd, er is spraken van  een gezond dag- en nachtritme. Kinderen gaan op tijd naar school.

U kunt weer zelfstandig verder
Het huishouden is op orde, u durft de straat weer op. U kunt de weg vinden bij instanties, maakt de post open en betaalt de rekeningen.

De opvoeding gaat beter
U kent nieuwe opvoedingsvaardigheden. Er is beter contact met school en familie. Er is weer plezier in de opvoeding van de kinderen, u kunt beter grenzen stellen en omgaan met lastig gedrag.

U heeft meer zelfvertrouwen en welbevinden
U maakt weer (reële) plannen, ervaart minder eenzaamheid. U heeft meer zelfvertrouwen, ook als ouder. U kunt het eigen leven weer oppakken en zelf problemen oplossen

Uw relatie en gezin loopt weer op rolletjes
Er is weer harmonie in het gezin. Ouders zitten weer op een lijn. u heeft alternatief gedrag voor ruzie en geweld. Er is weer ruimte voor het gezinsleven.

U heeft beter contact in de buurt
U weet andere hulpverlening te vinden, contacten in de omgeving zijn hersteld of opgebouwd. U weet om te gaan met instanties. U bent weer welkom en wordt geaccepteerd in de buurt.