Priscilla, 35 jaar

“Ik kan steeds meer aan”

“Mijn gevoel voor dag en nacht was eigenlijk verdwenen. Ik kwam nooit buiten en keek alleen maar televisie of series. De schulden stapelden zich op. Toen de thuisbegeleider me heeft geholpen met het verbeteren van mijn ritme, kon ik langzaamaan steeds meer dingen aan! Dat had ik nooit gedacht.”

Mitchell, 31 jaar

“Ik kon niet rondkomen van mijn uitkering”

“Ik kon niet rondkomen van mijn uitkering. Aan het einde van de maand had ik steeds geen geld meer en ik had veel schulden. Ik kwam er niet meer uit, maar Maatzorg heeft me geholpen. Ik heb geleerd met mijn geld om te gaan en ben bijna van mijn schulden af!”

Ad, 83 jaar

“Ik wilde zo lang mogelijk in mijn eigen huis blijven wonen”

“Ik wilde zo lang mogelijk in mijn eigen huis blijven wonen, maar het ging echt niet meer. Ik ben ook gevallen. Nu woon ik in een aanleunwoning en krijg ik meer hulp. En als ik heel eerlijk ben, vind ik het ook wel een stuk gezelliger met meer aanspraak!”

Marja, 62 jaar

“Ik heb minder verdriet”

“Ik was vaak verdrietig omdat ik niet wist hoe ik met mijn stoornis normaal boodschappen zou moeten kunnen doen. Je trekt altijd de aandacht en dat vond ik vervelend. Ik ging dan ook niet meer naar de winkels, maar dat is natuurlijk geen oplossing. Dankzij de hulp van de thuisbegeleider heb ik nu manieren gevonden om hier mee om te gaan. Dit scheelt me veel verdriet en ik eet weer gezond.”

Pauline, 45 jaar

“De zorg voor mijn zusje was erg zwaar”

“Na het overlijden van mijn ouders kwam alle zorg voor mijn zusje op mij terecht. Dit werd me eerlijk gezegd bijna teveel. De hulp van Maatzorg Thuisbegeleiding was geweldig. We hebben alles nu beter georganiseerd en we voelen ons een stuk beter en hebben meer energie!”

Dave, 53 jaar

“Ik ben niet meer eenzaam”

“Ik heb nooit veel vrienden of familie om me heen gehad en wat je niet kent, mis je niet. Maar nadat mijn buurvrouw Thuisbegeleiding voor me heeft geregeld en ik geleerd heb hoe ik contacten moet onderhouden, ben ik niet meer eenzaam. Ik zou niet anders meer willen!”

Luuk, 19 jaar

“Mijn oma heeft me veel geleerd, maar niks over administratie. Dus toen ook zij wegviel als voogd, moest ik het zelf doen. Ik had alleen geen idee hoe.”

Gelukkig kwam een stagebegeleider met het idee van Budgetbeheer. Nu begrijp ik alles wat er moet gebeuren. Soms laat ik het nog wel iets te lang liggen, maar ik snap het wel allemaal en ik weet hoe ik iets moet oplossen.”

Sharon, 38 jaar

“Ik had mijn zaken altijd goed op orde maar na de scheiding ging het toch mis. Ik had geen idee hoe ik ‘t alleen moest rooien!”

“Mijn baas raadde Budgetbegeleiding aan en ik vind het een verademing. Duidelijke hulp en veel aandacht voor hoe ik het zelf allemaal kan doen. Nu maken ze me niks meer, ik hou alles bij!”

Mina, 82 jaar

“Mijn man heeft bijna vijftig jaar lang al onze administratie gedaan. Na zijn overlijden was ik zo van slag dat ik er niet eens aan gedacht heb.”

“Toen mijn vriendin maanden later langskwam en ernaar vroeg, ontdekten we de chaos. Gelukkig heeft Maatzorg Budgetbeheer me kunnen helpen want ik had al zoveel verdriet.”

Faroud, 28 jaar

“Ik zat diep in de schulden. Ik durfde de deur niet meer open te doen omdat er steeds deurwaarders langskwamen. Ik zag echt geen uitkomst meer en stond bijna op straat met mijn gezin.”

Zonder de hulp van de Budgetbeheerder was dat ongetwijfeld gebeurd. Nu heb ik ons huis weten te behouden. Ik heb echt moeten leren hoe dat werkt, je administratie bijhouden.”